Nendoroids

Nendoroids zijn een serie van plastic figurines die worden uitgegeven door de Japanse hobby producten/anime figuren fabrikant Good Smile Company. Deze over het algemeen 10cm hoge figurines stellen vaak manga/anime of video game personages voor maar soms worden er ook Nendoroids gemaakt van echte mensen zoals Bruce Lee of de Nendoroid Petite set van de band LINKIN PARK. Nendoroids zijn ontworpen in een chibi stijl, dit betekend dat hun hoofden relatief gezien groot zijn in vergelijking met de rest van hun lichaam, dit zorgt ervoor dat de figuurtjes een schattige uitstraling hebben! Er zijn verschillende soorten Nendoroids waaronder de standaard variant, Nendoroid doll, swacchao, petite en “more”.

Nendoroid Non Non Biyori Renge Miyaucchi
Nendoroid Hatsune Miku
Nendoroid doll My dress up darling
Nendoroid bobobo-bo bo-bobo
Nendoroid Demon slayer Kimetsu no yaiba Rengoku

Standaard Nendoroids

De standaard variant Nendoroids is de meest voorkomende. De personages gaan van anime karakters tot titans en van draken tot molcars. Er is zelfs één van een “vending machine” dus je kunt het zo gek niet bedenken en er is een Nendoroid van. De standaard variant heeft altijd verwijderbare en verstelbare onderdelen zoals verschillende gezicht platen en handen maar ook accessoires of achtergrond platen waardoor de Nendoroids volledig aanpasbaar zijn zodat je jouw favoriete scene in de kast kunt zetten.

Nendoroids worden veel en snel geproduceerd maar zijn vaak ook snel uitverkocht. Daarom doet gelukkig Good Smile Company ook aan re runs. Maar dat is nooit zeker te zeggen. Afhankelijk van de sales en populariteit van de figure wordt er besloten hoeveel er worden geproduceerd. Check daarom regelmatig onze webshop om op de hoogte te blijven van de nieuwe releases.

Nendoroid Spy x Family
Nendoroid Jujutsu Kaisen

Nendoroid Doll

Nendoroid doll original character thee tijd
Nendoroid doll Kaguya sama Love is war

De Nendoroid Doll serie is een nieuwere toevoeging aan de Nendoroid collectie. De hoofd grote is bij Nendoroid Dolls net zo groot als bij normale Nendoroids, echter hebben ze wel een ander popachtig lichaam. Het popachtige lichaam zorgt ervoor dat de Nendoroid meer uiting hebben in poses en het geeft meer keuze in accessoires zoals outfits. Het lichaampje is ongeveer 10 cm hoog dus de Nendoroid Doll is in totaal iets hoger dan een normale Nendoroid, alle hoofd accessoires van normale Nendoroids passen ook op de Nendoroid Dolls dus je kan al je al verzamelde Nendoroids in verschillende outfits aankleden!

Wat deze soort extra leuk maakt is dat er veel losse outfits te krijgen zijn en dat het ook mogelijk is om de kleding van verschillende dolls te wisselen. Zo kun je jouw figure aankleden hoe jij dat zelf wilt. Van bijvoorbeeld jouw favoriete karakters in een net pak of als je jouw figure wilt aankleden in een jurk. Alles is mogelijk met dit type Nendoroids.

Nendoroid Swacchao

Nendoroid Swacchao is een makkelijk te verzamelen Nendoroid serie bestaand uit kleine zittende Nendoroids. De figurines zijn ongeveer 10 cm groot en worden geleverd met een klein stoeltje waar je ze op kan zetten, je kan de Nendoroids ook apart van de stoel neerzetten op bijvoorbeeld een plank aan je muur of het randje van je bureau!

De Swacchao lijn is een goedkopere optie maar dat maakt ze niet minder leuk. Je zit bij de Swacchao wel vast aan de standaard zittende houding en hebben ze meestal ook geen extra accesoires. Maar het kan je plank toch echt afmaken door een paar van deze toe te voegen. En dat hoeft nieteens een gat in je portemonnee op te leveren.

Nendoroid swacchao Konosuba Megumin
Nendoroid swacchao My Hero Academia Deku
Nendoroid swacchao Quintessential Quintouplets Miku Nanako
Nendoroid swacchao Touken Ranby

Nendoroid More

Nendoroid More is een series van accessoires en andere extra’s om het makkelijker en leuker te maken om je Nendoroids tentoon te stellen. Deze sets bevatten een groot aantal verschillende onderdelen zoals:

‧ Groot aantal faceplates voor verschillende karakters
‧ Achtergronden/kamers om de figures in te zetten
‧ Frames
‧ Accessoires om je Nendoroid op te zetten zoals: Hangmatten, dozen, stoelen, etc.
‧ Outfits zoals de shark outfit of een spook outfit en katten outfit
‧ Mutsen en hoeden
‧ Andere benen/armen/gezichten/ogen/etc.

Kortom hiermee is zoveel mogelijk dat je alles kunt nabouwen wat je maar wilt met jouw figuren.

Nendoroid more outfits voorbeeld
Nendoroid more accessoires voorbeeld
Nendoroid more face plates voorbeeld

Nendoroid Petite

K-on Nendoroid petite

Nendoroid Petite is een sub serie van de Nendoroid collectie. Met een hoogte van ongeveer 6.5 cm zijn de figurines kleiner dan normale Nendoroids. Nendoroid Petites worden meestal verkocht in sets van meerdere figuren, of in zogeheten “Blind boxes” waarin een willekeurig personage in de doos zit. Net zoals normale Nendoroids hebben de Nendoroid Petite figuren verschillende gezicht platen en andere optionele onderdelen, waardoor deze ook naar wens aanpasbaar zijn.

Helaas worden deze niet veel uitgebracht en zijn er hier maar heel weinig van te krijgen, zeker buiten Japan is dit erg lastig.

Nendoroid [Basic]

Nendoroid [Basic] is een soort Nendoroid zonder verschillende gezicht platen of optionele onderdelen, dit zorgt er voor dat de Nendoroids goedkoper zijn en dat de productie tijd een stuk korter is. Ondanks dat de Nendoroids optionele onderdelen missen zijn ze nog steeds aanpasbaar met onderdelen van je andere Nendoroids! Deze soort Nendoroids zijn nieuw en hiervan zijn er nog maar weinig beschikbaar. Maar daar zal naar verwachting snel verandering in komen.

Jellyfish cant swim in the night basic nendoroid kano yamanouchi
Jellyfish cant swim in the night basic nendoroid kano yamanouchi 2